Ki a felelős a boldogságomért?

Ki a felelős a boldogságomért?

Dankó Péter

Sokan kérdezik tőlem, hogy mi a boldogság kulcsa, hogyan érhetik el a boldogságot?!

A kérdés összetettebb, mintsem egy szóval, mondattal meg lehessen válaszolni. A kulcs igazából mindenkiben benne van. Az, hogy mi a Te boldogságod kulcsa és azt milyen módon, úton tudod elérni, az egyes egyedül Tőled függ! Ezt a legnehezebb megérteni! Pedig ez az alapja az egésznek!

Mindenkinek a saját boldágságáért felelősséget kell vállalnia! Mi felelünk érte, mindenki a sajátjáért! Neked kell megtalálnod azt az érzést, a saját magad boldogságod érzését, hiszen a boldogság az egy érzés.

Gondolkozz el rajta, hogy mi okoz neked örömöt? Mikor érzed jól magad, felszabadultan? Mi az ami boldoggá tesz? Írj listát! Igen írj listát és szedd össze, hogy mik azok amik jó érzéssel töltenek el! Először csak kezdd írni, ne foglalkozz semmivel csak írj eseményeket, történéseket, tárgyakat, lehetőségeket…., majd írd össze azokat amik várhatóan jó érzéssel töltenek el…..

Mikor összeszedted, nézd meg, melyek azok amik már megvannak! Vegyél színest és jelöld be őket! Nézd meg melyek azok amiket, könnyen elérsz, de még nincs meg….utána jönnek azok amik után vágyódsz, amikért epekedsz de még nincs meg, majd a számodra szinte elérhetetlen vágyak jönnek sorban. Összeállt a lista?Szép színes? Szuper!

Most viszont egy fontos dologod van! El kell engedned a félelmeidet, az aggodalmaidat, mert csak akkor tud ez mind sikerülni!

A boldogságodat ne engedd, hogy más dolgoktól függjön. Olyan dolgoktól, amiket még nem tudhatsz magadénak, nincs a birtokodban és nem értél el. Mert ha azt mondod, hogy majd akkor leszek boldog ha…! Akkor sajnos azt kell mondanom, hogy nem leszel boldog igazán! Mivel ha eléred azt a “ha…”-t, akkor örülni fogsz, de nem igazán, nem teljes mértékben!

Megmagyarázom, hogy miért nem: Mivel ha úgy állsz a dolgokhoz, hogy függésben tartod tőle a boldogságodat, akkor mindig lesz olyan dolog amitől függésben tartod! Azaz, soha nem fogod tudni átéllni a teljes boldogság érzést, mert mindig lesz egy kis “ha majd…. akkor…..” érzés, és az elveszi az energia áramlását!

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne legyenek álmaid! Dehogy!!! Legyenek, sőt nyomtasd ki, vágd ki újságból és tedd ki a falra, ahol minden reggel és este látod, vagy egész nap legyen a szemed előtt! De ne tedd függésbe a boldogságodat tőle!!!

Te döntesz úgy, hogy az amivel rendelkezel, az ami a listádban már megvan, azzal boldog vagy-e!

Mindig adj hálát annak amid megvan: egészséged, kezeid-lábaid, látásod, hallásod, környezetedben lévő dolgaid. Az öröm gondolatával fogalmazd meg ezeket! (érdemes ebből is listát készítened, igen, egy Hála listát)

Indulj lépésről lépésre, nézd meg, hogy most miért lehetsz boldog! Majd csukd be a szemed és örülj neki, gondold végig miért jó, hogy ezekkel a tulajdonságokkal vagy materiális dolgokkal rendelkezel. Éld át. Majd adj hálát, hogy megvannak. Figyeld meg a természet szépségeit és örülj neki!

Ezek után, tudatosan kell minden nap a listádban még szereplő el nem ért vagy át nem élt érzést elképzelned. Reggel amikor kinyitod a szemed az ágyban, először a meglévő dolgoknak adj hálát, majd képzeld el, hogy mit szeretnél elérni. Majd ugyanezt elalvás elött.  Minden reggel és este! Töltsd meg energiával, engedd meg, hogy az energiarendszered részei legyenek! De tudd azt is, hogy olyan ez mintha a tengerparton írnád a homokba! Újra és újra írnod kell, mert eltűnik, ha nem foglalkozol vele! Naponta fókuszálj, meditálja rajta egy kicsit és szép lassan mind, mind teljesülni fog. Lesznek lehetőségek, melyek utat nyitnak afelé, hogy elérd a céljaidat, lesznek találkozások, melyek segíteni fogják utadat. De lesznek elágazások, amikor döntened kell, hogy merre menj. Szeretettel gondolj ilyenkor a választandó utakra és megérzed majd, melyiket kell választanod!

„A Boldogságodért Te vagy a felelős! Abban, hogy boldognak érezd magad Te döntesz! „

Nem függ semmilyen külső tényezőtől! Mindig lehet jobb és rosszabb!!! Mindig jöhet jó és rossz! Polaritás világában élünk! De az, hogy miképpen, hogyan éled át, éled meg az egyes helyzeteket az egyedül és kizárólag Tőled függ!

Amennyiben bánat, szomorúság ér, akkor éld át azt, érezd meg, hogy milyen az érzés! Tudd meg milyen! De NE maradj benne!!! Csak éld át, majd mond azt, hogy ezt átéltem, felfogtam, érzem, tudom milyen! Utána az élet megy tovább, tovább és tovább. Az esemény, történés a múlté lesz! A tapasztalat, pedig mindig Veled marad, mert az a Tiéd! De Te döntesz, hogy mindig visszatekintesz és átéled, vagy csak tapasztalatként viszed magaddal és előre tekintve a JELENben élsz!

Te vagy a felelős a boldogságodért és azért is, hogy hogyan élsz most a jelenben. Hogyan éled meg a pillanataidat, melyek megismételhetetlenek!

Barátsággal,

Péter

kapcsolat

Személyesen vagy online