Tini coachingról szülőknek

a tinik leggyakoribb problémái:

önbizalomhiány

Nem találja a helyét, másokhoz hasonlítja magát? Magába fordul? Rágja a körmét vagy a kezén a bőrt?

válás

Bezárkózik, magát hibáztatja? Dührohamokat kap, sokszor sír a szobájában? Romlanak a jegyei?

függőség

Csak a gépezés, csak a sorozatok. Más motivációja nincs. Elkezdett cigizni, másnaposan érkezik haza hajnalban?

kommunikáció

Folyamatos a veszekedés és vita. Nem érti meg amit anya/apa mondani akar. Teljesen kifordul magából?

céltalanság

Nem tudja mit kezdjen magával. Csak sodródik és inkább bezárkózik. Nem érdekli semmi, nem hisz magában.

szorongás

Nem mer beszélni mások előtt. Kerüli a közösséget. Az új helyzetektől fél.

Újra vidám

Segítek megtalálni azt az utat, amivel a gyermek megtalálja önmagát, elfogadja a körülményeit, megismeri érzéseit és kiegyensúlyozott élet felé veheti az útját.

fitness-332278_1920

Könnyebben viseli a válást

A válás nem könnyű. Senkinek sem. A gyermek magát hibáztatja miatta, szorongó önmagába forduló lesz, és bűntudata ébred. Segítek megérteni a gyermeknek a helyzetet, felkészíteni az új szituációra és megtalálni a folyamatban saját szerepét, és érzéseit.

Megbeszéljük a dolgokat

Segítek annak a folyatnak az elindításában, hogy otthon kommunikáció legyen a szülők és gyermekek között. Minél kevesebb veszekedés és ordibálás. Megmutatom azt az utat, ami révén elfogadják magukat, megértik a felnőtteket, szüleiket és elkezdenek elsajátítani egy olyan kommunikációt, mely mindenki számára meghozza a megnyugvást.

"Minden gyermek egyedi és a maga nemében különleges. Azok a problémák, amikkel szembekerülnek, szintén egyediek az ő szemszögükből. Ezért nem egy sablon, alapján foglalkozom valakivel, hanem rá szabom a konzultációt."

12.000 Ft

Gyakori kérdések

Természetesen, ha úgy érzi, hogy szükséges, akkor egyeztethetünk arról, hogy milyen problémákat érez a gyermekével kapcsolatban. Legtöbbször tudják a gyerekek is a problémájukat és megnyílnak elmondják, mit éreznek, hogyan élik meg. Amennyiben egy hosszabb folyamatról van szó, akkor fontos is a kommunikáció köztünk, hogy milyen irányban haladunk.

Erre azt tudom, mondani, hogy minél előbb, annál jobb. Amikor már úgy érzi, hogy kifolyt a keze közül a dolog és nem tudja otthoni keretek között megoldani. Amikor már sokmindent kipróbált, de nem segített. A gyerekek tudják, hogy mi a problémájuk, de az otthoni környezetben nem mindig szeretnek megnyílni, és az érzéseikről beszélni, vagy nem tudják kifejezni magukat.

Leveszi a szülő válláról a terhet. Segít kiutat találni a problémából úgy, hogy egy folyamat révén megmutatja azt az utat, ami járható a gyermek és szülő szempontjából is. Megoldásközpontú kommunikáció, mely révén a gyermek felismeri, hogy a probléma megoldásának egyik kulcsa őnála van. Egy olyan közös munka, mely során a gyermek kiegyensúlyozottabb lesz. 

Ez mindig attól függ, hogy mi a probléma, hogy mióta áll fenn és mennyire tud a gyermek fókuszálni. Mivel minden gyermek egyedi és egyben megismételhetetlen ezért, minden konzultációt az adott gyermekre és a problémára szabom. Általában három alkalom szükséges. De vannak olyan esetek amikor egy alkalom után már a gyerek tudja kezelni az adott problémát. Vannak olyan helyzetek, amikor  jó lenne, ha ez rendszeresebb lenne, például olyan helyzetben, amikor a sajnos a problémák sokasága és összetettsége miatt, nem tud a szülő egy ideig a gyermekkel foglalkozni, vagy a helyzet kívánja azt, hogy jó, ha van egy biztos időpont, amikor a gyermeket meghallgatják és teljes mértékben rajta van a fókusz.

2013-óta  több mint 750 gyermeket terelgetek és fejlesztek a táboraimban. 2015-től fejlesztettem és indítottam el a tini coachingot. Személyes beszélgetések révén nagyon hatékonyan tudok külső szemlélőként segíteni a gyermekeknek, hogy megértsék a problémáikat és a körülöttük zajló világot. Sikerül mindig egy közvetlen és konstruktív hangulatot megtalálnom, mely révén bizalmat és biztonságérzetet érezhetnek a gyermekek a folyamat során. (bővebben)

Rólam mondták

Zalán anyukája

"Zalán kiegyensúlyozott, szófogadó és felelősségteljes gyerek. De a problémás testvére miatt rengeteg teher nehezedett rá, emiatt szerettem volna, ha jár Petihez. Úgy gondolom, nagyon jót tett neki, hogy heti egy alkalommal olyan közegben lehetett, ahol csak rá irányult a figyelem, az ő problémáival, kérdéseivel foglalkoztak. Örültem, hogy Petitől az enyémtől eltérő, hiteles véleményt is hallhatott a dolgokról 🙂 És végre önmagáért fogadták el, szerették és dícsérték, nem pedig a testvéréhez viszonyítva! ”

Bálint anyukája

"Nagyon örülök, hogy megtaláltam Pétert. Bálint nagyon sokszor szorongott, nem bízott magában. Folyamatosan hasonlítgatta magát másokhoz és a testvéréhez. Péter megmutatott neki egy olyan utat, amivel megtalálja a helyét a kortársai között” ​

Szilvi anyukája

"Szilvi figyelemzavaros és evészavaros. Sajnos nagyon sok problémánk volt. Az iskolában állandóan frusztrált volt. Az pszichológus sokszor lekezelően viselkedett vele, ami után itthon kezelhetetlen volt. Pétert egy barátnőm ajánlotta és mai napig hálás leszek érte. Szilvi megtalálta önmagát és olyan jó látni, hogy nevet és közvetlen a kapcsolata velem”

Rólam beszélnek 🙂

kapcsolat