Ebből elég!

A bezártság hatása

Dankó Péter

Bezártság, összezártság, megőrjít, nem bírom, elegem van!
Ne hagyd, hogy úrrá legyen rajtad, Te más vagy, Te tudsz változtatni és alkalmazkodni!
Te irányítasz és döntesz.

Az elmúlt időszakban, összezártságban, korlátozásokban egyre többen tapasztalnak olyan tüneteket, érzéseket magukon, amiket eddig az életük során nem, vagy csak ritkán. Előtérbe kerül a szorongás, frusztráció és persze az aggódás felerősödhet. Az új élethelyzet és szituáció könnyen megviseli a szervezetet, mivel stresszt eredményez. Amit, ha nem tudunk kezelni, de legfőképpen oldani, akkor a tünetek, melyek lehetnek testi vagy mentális, felerősödnek. Ilyenkor könnyebben elveszthetjük a türelmünket, többet emelhetjük fel a hangunkat és érezhetjük, hogy belső feszültségünk növekszik.

„Amit nagyon jó lenne elkerülni, az a “kukta effektus”

Azaz ne hagyjuk, hogy belülről felemésszen és egyszer csak kirobbanjon, mert annak nemcsak a környezetünk, hanem saját magunk sem fogunk örülni, miután lehiggadtunk.
Folyamatosan figyelnünk kell magunkat és az érzéseinket és ezt azokkal akikkel össze vagyunk szorosabban “zárva” ezeket megbeszéljük. Vegyük elejét a vitáknak és veszekedéseknek.

Próbáljunk odafigyelni a légzésünkre és szívverésünkre. Ha légzésünk kezd rendszertelenebb lenni, szívverésünk növekszik, akkor ez már az első apró jele annak, hogy valamilyen stresszt élünk meg. Ilyenkor figyeljünk tudatosabban a légzésünkre orrunkon keresztül lassan szívjuk be a levegőt és a szánkon lassan fújjuk ki. Ezt jó lenne 3x megismételni, majd ezt követően igyunk egy pohár friss vizet. Ezután már nyugodtabbak leszünk és objektívabban tudunk reagálni a helyzetre. Ez apróság, de tényleg hasznos, érdemes kipróbálni.

Felnőttek mostanság a pánik, félelem, ingerlékenység témakörében keresnek meg. Pánikolnak, hogy hogyan koordináljanak mindent, és nem akarnak ingerlékenyek lenni a párjukkal és ordibálni, veszekedni a gyermekükkel. Egy másfajta szemléletmód és kommunikáció az, ami bezárt helyzetben működik. Egy megoldásközpontú értő figyelem és érzéseken alapuló közlésforma. Ez az amihez türelem és nyugodtság ha tud párosulni, akkor sokkal zökkenőmentesebben tudjuk az adott helyzetet megélni.
Sokat segít, ha hallgatunk pár perc relaxációt, vezetett vizualizációt is, ahhoz hasonlót ami az oldalamon is megtalálható, illetve itt: https://www.youtube.com/watch?v=vmwEkZMCAX0&t=8s

Nagyon jó eredményeket értem el az online stresszoldásban, kineziológiában, amivel 2012 óta foglalkozom. Ez a folyamat általában személyes konzultáció révén folyik, de a helyzetre való tekintettel most csak online működik.

A tini-coaching is nagyon jól működik, hiszen a gyermekek sokkal
közvetlenebbek az online térben és az otthonuk, szobájuk biztonságos
környezetéből tudnak valakivel beszélgetni olyan témákról, amik őket
foglalkoztatja.
Ha úgy érzed szükséged van egy nyugodt beszélgetésre, bizalommal keress.

Örülök, ha megosztod másokkal is ezt a bejegyzést, hátha épp náluk tudok segíteni megelőzni egy családi veszekedést.

Péter
https://new-life.hu/tini-coachingrol-szuloknek/

kapcsolat

Személyesen vagy online